Logo

Leuk voor thuis!
Doe je mee?

Tel af tot kerst!

Tel samen af naar Kerst met onze 24 leukste Wobbelyoga spellen en oefeningen. We worden een kerstboom, de kerstman op de slee, we balanceren met magische lichtjes, bakken kerstkoekjes en nog veel meer! Ja, allemaal op ons Wobbelboard…

Gebruik hem als kalender of knip de kaarten los en doe ze in een mooi potje. Trek elke dag een kaart (of stiekem nog een paar 😉

Een boot, een vlinder, slang of superheld?

Het kan allemaal! Met deze 24 kaarten nodigen we grote en kleine mensen uit om samen te spelen en te bewegen op en met de Wobbel en thuis kennis te maken met Wobbelyoga. De kaarten zijn in samenwerking met Wobbel en een fysiotherapeut tot stand gekomen.

Waar de Wobbel uniek in is…

De Wobbel is een bijzondere toevoeging aan kinderyoga. Thuis kunnen jullie gemakkelijk elementen hiervan spelenderwijs ervaren.

Op de Wobbel vraagt iedere vorm van bewegen continue aanpassing van het evenwicht. Er is aandacht voor de grove motoriek, kracht, coördinatie en concentratie. Door de ritmische bewegingen ontstaat er daarnaast meer rust in hun lijf en hoofd.

Die ritmische beweging is voor heel veel kinderen fijn. Als volwassenen zul je het zelf ook voelen.

Wil je jouw kind uitnodigen om tot rust te komen op de Wobbel dan kun je de ritmische beweging op verschillende manieren terug laten komen

Favoriet bij veel kinderen is de auto. Plaats een auto op je Wobbelboard en zet aan weerszijden een voet. Laat de auto zo langzaam van de ene naar de andere kant rijden. De auto kan ook door een tunnel heen. Door op je knieën op de Wobbel te komen zitten en de handen aan de rand te zetten. Met je knieën iets uit elkaar zal de auto in en uit de tunnel rijden!

Klei maakt de ritmische beweging ook extra leuk en uitdagend. Maak met klei een weg op de Wobbel. Door de zijden te sluiten kan een bal heen en weer bewegen langs de gemaakte bochten.

Is het herfst ga dan samen eens het bos in en zoek kastanjes en eikeltjes. De vorm van de eikeltjes zal ervoor zorgen dat het balanceren extra uitdagend wordt! Gebruiken met Kerst een (niet breekbare :)) kerstbal en met Pasen een paasei. Plezier gegarandeerd!

Mandala

Na een Wobbelyoga les maken we vaak een mooie mandala op onze Wobbel. Dat kan thuis natuurlijk ook. Verzamel bijvoorbeeld schelpen, veertjes, blaadjes, knopen of viltfiguren en leg ze in een mooie cirkel. Maak er je eigen kunstwerk van. Een mandala kleuren kan ook. We delen graag onze Wobbelyoga mandala’s zodat er thuis lekker meegekleurd kan worden. Veel plezier!

En zoek ons ook eens op op Instagram! In onze IGTV vind je korte Wobbelyoga avonturen voor thuis!